Intervju med Maia, Kundeservicemedarbejder

7486 plissegardin

Hvilke løsninger har vi hjemme hos oss?

Les her og finn ut a hva Maia har valgt hjemme.

 Maia

Navn: Maia

Alder: 41 år

Ansat som: Kundeservicemedarbejder siden 2014

Bor i hus med mann og barn.

Hvilke gardiner har du hjemme?

7804På kjøkkenet har jeg plisségardin modell M415. Jeg har valgt denne modellen for å få inn lys både oppe og nede. I tillegg valgte jeg den fordi jeg ikke vil stenge ute alt lyset.

 

duette7422På soverommet vårt har jeg en plisségardin modell M100 med Duette-stoff. Tidligere hadde jeg standard rullegardiner, men valgte å bytte fordi jeg ikke var fornøyd med mørkleggingseffekten. Jeg valgte Duette-stoffet fordi det er veldig fint, og fordi snorene er skjult mellom to lag stoff. Dermed slapp jeg også snorhullene og det lyset som ville komme gjennom dem, og fikk dermed den ønskede mørkleggingseffekten.

I barnas rom har jeg også plisségardin modell M100 med Duette-stoff av samme årsaker som på soverommet. Jeg har ikke valgt betjening med barnesikring fordi barna mine er store. Til mindre barn vil jeg anbefale betjening med barnesikring for å sikre at det ikke skjer noe med barna.

vertical_6272_1I stuen har jeg lamellgardiner som jeg dessverre ikke er helt fornøyd med. De vil etter hvert bli skiftet ut med plisségardiner fordi jeg synes lamellgardinene blir kjedelige i lengden. I tillegg synes jeg de er upraktiske over en vinduskarm fordi lamellene krever mye plass og lett kan velte ting som er plassert i vinduskarmen. Hvis jeg skulle anbefale lamellgardiner, ville jeg gjøre det til store vinduspartier fordi jeg synes de tar seg best ut på den måten.

Hvorfor har du valgt nettopp modell M100 og M415?
3974752
På soverommet har jeg valgt modell M100 fordi jeg ikke har behov for at det kommer inn lys i toppen. I tillegg skal gardinen bare trekkes ned hver kveld og opp hver morgen fordi jeg bare har behov for mørkleggingseffekten når jeg sover.

IMG_0822På kjøkkenet har jeg valgt modell M415 fordi funksjonen med å kunne trekke den ned ovenfra og opp nedenfra dekker alle mine behov på kjøkkenet. Jeg kan alltid slippe inn lys der det er behov for det, og samtidig er jeg sikret privatliv når jeg jobber på kjøkkenet.

Hvilke gardiner vil du anbefale til kjøkken og bad?
På kjøkkenet og badet vil jeg anbefale plisségardiner med stoff som lett kan rengjøres med børste eller klut. Hvis stoffet rengjøres med klut, må man også være oppmerksom på ikke å gni på det, fordi dette kan etterlate skjolder. Avhengig av hvordan vinduene er, vil jeg også anbefale å velge en modell der man har mulighet til å slippe inn lys både oppe og nede.

Hvilke gardiner vil du anbefale til stue og soverom?
I stuen vil jeg anbefale plisségardiner med Duette-stoff som ikke mørklegger, for å sikre at lyset kommer inn i stuen, som jo er et rom hvor du oppholder deg mye.

IMG_0989I soverommet vil jeg anbefale plisségardin med mørkleggende Duette-stoff fremfor rullegardin med kassett og sidelister, fordi jeg synes det tar opp for mye plass.

Hva er din favorittgardin fra UNIG?

Duette_5Plisségardin med Duette-stoff – det er det absolutt beste, og det dekker alle mine behov i forhold til lysinnfall, med eller uten mørklegging.

unnamedHvis jeg skulle velge en modell må det være M416, som er en spesialmodell for plastvinduer. Beslagene klipses rundt vinduet og følger dermed alltid vinduet når det er i bevegelse. Her slipper du også å ha en snor hengende siden modellen er med grep.

More

Gardiner med barnesikkerhet – EN13120

Bornesikkerhed_hos_UNIG

Som noe helt nytt har EU pr. 1. september 2014 innført en helt ny standard for sikkerhet for barn omkringgardiner. Denne standarden heter EN 13120.

Børnesikkerhed til gardiner

Hva betyr EN 13120?
Standarden betyr at en gardin med en snor eller kjede må overholde visse krav for å oppfylle kravene til EN 13120.
EN 13120 er etablert på bakgrunn av et ønske om større sikkerhet for at barn ikke kommer til skade i snorer/kjeder som henger fra gardiner og solavskjerming.

Hvilke regler gjelder ved EN 13120?
Generelt anbefales det at gardiner og solavskjerming monteres, slik at barn ikke kan komme i nærheten av dem.

Følgende gardiner er underlagt standarden:
- Rullegardiner med kjedetrekk eller snortrekk
- Plisségardiner med kjedetrekk eller snortrekk
- Persienner med kjedetrekk eller snortrekk
- Lamellgardiner med kjedetrekk eller snortrekk
- Foldegardiner med kjedetrekk eller snortrekk

EN13120 foreskriver, at alle snorer/kjeder må være minimum 150cm over gulvet. Det vil bety at man skal trekke fra 150cm fra monteringshøyden, for å finne maks. høyde på snor/kjede.
Monteringshøyden defineres ut fra den høyden man bestiller gardinen i. F.eks. hvis gardinen bestilles i en høyde på 300cm, så trekker man fra 150cm. Det vil så gi en maks. snor/kjedehøyde på 150cm.
I tillegg skal snorer/kjeder være festet til beslag på veggen, når de ikke blir brukt.

Rullegardiner med kjedetrekk er unntatt en minimumshøyde over gulv på 150cm. Det skyldes at det i mange tilfeller ikke vil være mulig å produsere en gardin med disse spesifikasjonene. Her gjelder så følgende regler:

Kjeden må utgjøre 2/3 av høyden på den gardinen man bestiller. Kjede må inneholde kjedesamler med et sikkerhetssystem. Dette systemet må maks. kunne klare en belastning på 6kg. 

Kan man lage gardiner uten at de overholder EN 13120?
Ja, det kan man gjerne. Det kan være mange grunner til at man ikke ønsker å overholde disse kravene til standarden. For å produsere gardinene uten at de overholder EN 13120, så kreves det at kunden gjøres bekjent med dette og selv aksepterer dette.

Hva gjør UNIGgardin ved EN 13120?
Vi overholder selvfølgelig alle gjeldende regler og lover.
I dette tilfellet betyr det at vi på alle produkter gir kundene våre muligheten til å velge denne standarden i bestillingsprosessen. Altså på produktsiden når de konfigurerer gardinen. På den måten er vi sikre på at kunden er oppmerksom på dette og stadig har muligheten til å få laget sin gardin akkurat som ønsket.

Hva følger med når man velger EN 13120 hos UNIGgardin
Når du velger kjede/snorhøyde i forhold til gjeldende standard EN 13120, så sikrer vi at gardinen følger denne standarden. Det betyr at høyden på betjeningen vil bli tilpasset i forhold til dine opplyste mål. I tillegg vil det medfølge godkjente beslag til montering av kjede/snor, samt veiledning for monteringen av disse for å overholde standarden.

More