Gardin Kampagne UNIG Gardin Kampagne UNIG Gardiner er en klassiker, som giver stemning og komfort til ethvert rom. Hos UNIG kan du velge mellom tunge og lette stoffer i flotte kvaliteter, så du kan lett finne noe, som passer til din stil. 179

Gardin Kampagne UNIG Gardin Kampagne UNIG Gardin Kampagne UNIG

Informasjon

Gardiner er en klassiker, som giver stemning og komfort til ethvert rom. Hos UNIG kan du velge mellom tunge og lette stoffer i flotte kvaliteter, så du kan lett finne noe, som passer til din stil.

Hvorfor skal jeg velge et gardin?
Gardiner skaper hygge, forbedrer akustikken i rommet og er dekorative. De lette stoffer lar lyset slippe inn, men skjermer for innsyn, og de tunge stoffene forbedrer akustikken i rommet og holder lyset ute.

Klassisk og dekorativt
Gardinerne kan designes i størrelse og modell etter ønske. Gardiner kan også kombineres med rulle-eller plissegardiner, hvis man ønsker å skjule karmen på vinduet.

Et gjennomtenkt gardin
UNIG Gardiner LUX sys som standard med smalt rynkebånd og 120% stoffmengde ut fra dine bestilte breddemål og leveres klare for montering. De forskjellige stoffene våre er spesielt utvalgt til gardiner, slik at de ikke krøller så lett og faller flott. Gardinerne kan sys i forskjellige modeller med stropper, ringer, legg eller rynkebånd. Gardinstenger må bestilles separat.

Gode bruksmuligheter
Gardiner kan brukes i kvadratiske åpninger og vinduer der det er plass til stoffet i eller utenfor åpningen. Gardinene betjenes enkelt og rengjøres lett.

Garantiperiode:
Vi tilbyr 3 års garanti på alle UNUG LUX produkter.

UNIG gardiner LUX kan lages med følgende kombinasjoner

 • Model: Rynkebånd smalt (33mm) eller bredt (70mm), enkeltlegg, maljer, rundlegg eller stropper
 • Rynkehode (stofhøyde fra øverste kant til rynkebånd): 0cm, 0,5cm, 1cm, 1,5cm og 2cm
 • Stoffmengde: 120% eller 180%
 • Parkering: Høyre side, venstre side eller delt i hver side
 • Ekstra: Gardinholdere i 3 modeller i 45cm, 60cm, 75cm eller 90cm lengde. 1 eller 2 putetrekk (40x40cm)

Dette må du være oppmerksom på:

 • I tettvevde og lysdempende stoffer kan det være synlige hull fra symaskinens sting.
 • Vi anbefaler, at du bestiller gratis stoffprøver før du bestiller gardiner, da dette er den bedste måten å vurdere stoffets farge og transparens på. 
 • Ved gardiner, som er bredere enn valgt stoff, vil det være en eller flere loddrette sømmer på gardinen. 
 • UNIG Gardiner LUX produceres ut fra de målene, du oppgir. UNIG har en produksjonsmargin på +/- 3mm i bredden og høyden. 
 • UNIG Gardiner LUX sys oftest av halve eller hele stoffbaner og gardinens stoffbredde vil alltid være minimum den bestilte bredden. 
 • Når gardinen er montert, anbefales det at du samler den i "trekkspill"-folder nede og setter en pappstrimmel rundt gardinen i opptil 8 dager, for at foldene skal henge jevnt. 
 • Da stoffet har vært pakket sammen under transport, kan det forekomme krøller/bretter i stoffet, som retter seg ut etter 8-10 dager. Hvis det er bretter som ikke retter seg ut, kan du fukte gardinen litt med en sprayflaske med vann og la det tørke hengende.

Husk før du bestiller: (følgende er ikke reklamasjonsgrunnlag)

 • Hvis du mottar en gardin som avviker fra stoffets farge på datamaskin/nettbrett/mobilskjerm, er det ikke en berettiget reklamasjon.
 • Det kan forekomme nyanseforskjeller i innfargingen fra stoffrull til stoffrull. Ønsker du garanti for at fargen skal være den samme - må gardinene bestilles i samme ordre. 

Les mindre

Teknisk info

Det får du med UNIG gardin LUX
Gardinen leveres komplett med rynkebånd og hekter, maljer eller stropper.

MERK: Gardinskinne/gardinstang kjøpes separat.

Mulige mål
Gardiner fra UNIG kan lages i bredder fra 10 til 735 cm og i høyder fra 10 til 500 cm. Ved breddemål, som er større enn det valgte stoffet, vil det være loddrette sømmer på gardinen.

Modeller
Der finnes seks forskjellige modeller:

 1. Smalt rynkebånd (33mm)
 2. Bredt rynkebånd (70mm)
 3. Enkeltlegg
 4. Maljer
 5. Rundlegg
 6. Stropper

Smalt rynkebånd (33mm):
smalt rynkebåndRynkebånd i 33mm høyde med ca. 10 hekter pr. stoffbane. Kan bestilles med 120% eller 180% stoffmengde. Gardinen rynkes inn til bestilt bredde. Sidesøm er 2x2cm og bunnsøm er ca. 6,5cm. Rynkehodet er standard 0,5cm høyt, andre mål kan bestilles.

Bredt rynkebånd (70mm):

Bredt rynkebåndRynkebånd i 70mm høyde med ca. 10 hekter pr. stoffbane. Kan bestilles med 120% eller 180% stoffmengde. Gardinen rynkes inn til bestilt bredde. Sidesøm er 2x2cm og bunnsøm er ca. 6,5cm. Rynkehodet er standard 0,5cm høyt, andre mål kan bestilles.

Enkeltlegg:

enkeltleggKlassisk gardinmed 1 legg, som gir gardinen en naturlig fold. Stoffmengden utgjør 150% av bestilt gardinbredde. Legget er ca. 30mm, 5 legg pr. stoffbane. Gardinen leveres med 1 fleksibel hekte pr. legg. Hekten kan innstilles ca. 70 mm i høyden. Sidesøm er 2x2cm og bunnsøm er ca. 6,5cm.

Maljer:

MaljerMaljer i aluminium 40mm i diameter montert med en avstand på 1 cm fra gardinens øverste kant. Kan bestilles med 120% eller 180% stoffmengde. Gardinen lages med 6 maljer pr. fortløpende meter. Sidesøm er 2x2cm og bunnsøm er ca. 6,5cm.
MERK: Denne modellen krever min. 10 cm avstand til vegg/glass for å få plass til foldene.

Rundlegg:

RundleggSydde rundlegg som gir gardinen en naturlig fold. Stoffmengde utgjør 220% av bestilt gardinbredde. Rundlegget er formet av ca. 10 cm stoff, 5 legg pr. stoffbane. Gardinen leveres med 1 hekte pr. legg. Sidesøm er 2x2cm og bunnsøm er ca. 6,5cm.

Stropper:

StropperStroppene har en høyde på 10 cm og er 5 cm brede. Stroppenes høyde er inkl. i det bestilte høydemål på gardinen. Kan bestilles med 120% eller 180% stoffmengde. Gardinen lages med 6 stropper pr. fortløbende meter. Sidesøm er 2x2cm og bunnsøm er ca. 6,5cm.


Parkering:
Der er tre muligheter for parkering av gardinen.
Høyre sideVenstre sideBegge siderHøyre side
Venstre sideDelt på hver side


Rynkehode:
Rynkehode

Rynkehodet er avstanden fra stoffets øverste kant og ned til rynkebåndets øverste kant. Som standard leveres gardiner fra UNIG med rynkehodehøyde på 0,5 cm, men andre mål kan bestilles og er inkl. i gardinens bestilte høydemål.

Stoffmengde:
120% stoffmengde

Som standard leveres gardiner fra UNIG med en stoffmengde på 120% av bestilt breddemål. Hvis du f.eks. bestiller en gardin med 120 cm bredde, vil stoffets bredde være minst 144 cm.

180% stoffmengde
Alternativt kan du velge stoffmengde på 180% til rynkebånd, stropper og maljer. Den større stoffmengden på 180% gir flottere folder, også når gardinen er trukket for. Ved modellene enkeltlegg og rundlegg er stoffmengden fastlagt.

Ekstra:
Putetrekk

Som ekstra bestilling til gardiner kan du kjøpe 1 eller 2 putetrekk i matchende stoff på 40 x 40 cm.


GardinholderModel 1Model 2Model 3
Det er også mulig å kjøpe matchende gardinholder i tre forskjellige modeller i lengdene 45, 60, 75 eller 90cm. Messingring er påsydd i hver ende av gardinholderen for feste på vegg.
MERK: Krok til oppheng må bestilles separat (vnr. 7003). 

Les mindre

Slik måler du opp

Oppmåling
De målene du bestiller er de målene som det ferdige gardinet vil ha (inkl. beslag og kjedetrekk). Du må trekke 1 cm fra breddemålet, hvis det skal sitte i en karm. Høydemålet må altid være det fulle målet.

 

Oppmålingsfilm

 

Veiledning

Les mindre

Montasje

Det skal du bruke:
- Skruetrekker
- Målebånd
- Evt. boremaskin 

 

Oppesetningsfilm

Les mindre

Chatte med oss