Rullegardin med screen-stoff fra UNIGgardin

Solen er som oftest en kjærkommen venn for de fleste, men arbeitdsforholdene i direkte sollys er ikke optimale. Rullegardin med screen-stoff fra UNIGgardin er designet med et spesielt tyntvevd transparent stoff, som blant annet fjerner blending fra TV- og dataskjermer. Det smarte med rullegardiner med screen-stoff er at gardinen slipper inn mye lys, mens det samtidig skjermer for direkte sollys. I tillegg har gardinen den effekten at det er mulighet for å se ut mens det samtidig beskytter mot innsyn. Med disse funksjonene kan gardinen altså være med på å sikre et bedre inneklima og optimalisere arbeidsforholdene, når man for eksempel jobber med TV- eller dataskjermer. Bruk av rullegardiner med screen-stoff brukes spesielt på for eksempel kontorer, restauranter, institusjoner og lignende, da inneklimaet her er essensielt.

Som privat velger man typisk denne typen gardiner med screen-stoff til bruk om dagen og supplerer med andre gardiner til bruk om kvelden og natten. Screen-stoffet har nemlig den effekten at det er gjennomskinnelig der for lyset er. Altså om kvelden når det er mørk utenfor og lyst innenfor, vil man kunne se inn, på samme måte som man kan se ut om dagen.

GRATIS STOFFPRØVER

1. Produktbeskrivelse

UNIG Rullegardin med screen-stoff er en eksklusiv rullegardin som er produsert med sans for detaljer. UNIG Rullegardin med screen-stoff er produsert med Benthin-komponenter, som i dag er kjent som markedsledende av komponenter til rullegardiner. Blant annet er oppheng/beslag i en kraftig og ytterst solid kvalitet som sikrer en lang levetid. Beslaget er i metall og det medfølger en dekkappe til beslaget i plast. Du får altså absikutt toppkvalitet når du velger en UNIG Rullegardin med screen-stoff. Som med alle UNIG-gardiner, så kan du selv designe din gardin akkurat som du ønsker og nøyaktig etter dine mål. Vi gir 3 års garanti på alle UNIG-produkter med screen-stoff. UNIG Rullegardin med screen-stoff gjennomgår en kvalitetskontroll før de sendes avgårde. Det din garanti for en rullegardin i høy kvalitet. Alle UNIG-gardiner med screen-stoff er kjennetegnet ved den lille grønne påsydde logoen. 

UNIG Rullegardin LUX

 • Benthin system
 • Forsterket og mer stabile aluminiumsrør
 • Sterke metallbeslag
 • Stort utvalg av design
 • Streng kvalitetskontroll
 • 3 års garanti
 • Sterke metallbeslag
 • 5-kantede underlister i aluminium
 • Matchende plastkjede og underliste samt beslag
 • Forsterkede og mer stabile rør
 • Tilpasset rørstørrelse på ulike modeller
 • Kjedetrekk med tilpasset betjeningshøyde
 • Alminnelig eller omvendt opprulling
 • Utspente modeller, profil, kassett (rund/firkantet), kassett til glassliste og minikassett
 • Fjærtrekk
 • Motorstyring
 • Avsluttende tunge
 • Metallkjede
 • Barnesikring
 • Vinkelbeslag for bedre montering i karmen
 • Vektlodd til å holde betjeningkjeden stabil
Gjennskinn: UNIG Rullegardin med screen-stoff fås med vev på baksiden som er velegnet til å motvirke gjenskinn i TV- og dataskjermer uten å stenge ute lyset eller begrense utsynet.

Som en hjelp har vi angitt følgende egenskaper ved stoffet:

Refleksjon: Noe av lyset vil bli reflektert når det treffer stoffet.
Transmisjon: Noe av lyset vil passere gjennom stoffet. Dette er den delen av lyset som kommer inn i rommet.
Absorpsjon: Resten av lyset vil bli absorbert av stoffet.

2. Tekniske informasjoner
UNIG Rullegardin med screen-stoff produceres med en bredde på opp til maximalt 300 cm og en høyde på opp til 400 cm. UNIG Rullegardin med screen-stoff produceres altid uten samlinger i stoffet. Dog vil der være samling, hvis enten bredden eller høyden overstiger 165 cm. Vi anbefaler at bredden utgør minst 25% av høyden, for å unngå at gardinen ruller skjevt.
Ved bredde < 220 cm er rørstørrelsen 27 mm. (Lystette stof < 180 cm). 
Ved bredde > 220 cm er rørstørrelsen 32 mm.
Ved høyde > 250 cm er rørstørrelsen 32 mm.
(Ved forskjellige rørstørrelser på én ordre, lages alle rullegardinene på 32 mm rør. Alle gardiner med fjærtrekk er alltid laget av 27 mm rør).
Beslag til rullegardin fjertrekk/kedjetrekk: B 40mm H 35mm D 25mm
Dekkappe til beslag/kjedetrekk måler : B 55mm, H 72mm, D 15mm  
Dekkappe til beslag/fjertrekk : B 43mm, H 50mm, D 30mm
Underlisten har en bredde på 15 mm og en høyde på 20mm.
Fjærtrekk anbefales ikke til smale høye gardiner, da det er økt risiko for at de kan rulle skjevt. I utgangpunktet skal breddemålet utgjøre mer enn 25 % av høydemålet.
Max 200cm bred
Max 200cm høyde ved fjertrekk
Max 300cm høyde ved kedjetrekk
Kassette profil er i farverne: Hvit, Sølv/alu, Sort, Brun
Profiler til rullegardiner
3. Oppmåling

Vi fremstiller Rullegardin med screen-stoff i bredder fra 15 cm til 300 cm i høyder fra 10 cm til 400 cm. De målene du bestiller er de målene som det fertige gardinet vil have (inkl. beslag og evt. kedjetrekk). Altså fra yttersiden av det ene beslaget til yttersiden av den andre beslaget.
 Breddemål Rullegardin

Slik skal du måle opp, hvis rullegardinen skal sitta i en karm:

 1. Du måler bredden på vinduet to steder, tager det mindste mål af disse to mål. Så trækker du 0,5 cm fra dette og hermed har du bredden.

 2. Du måler høyden på vinduet to steder og vælger det største af disse mål. Hermed har du høyden. Her skal du ikke fratrække noget. Vi sørger til gengæld for at ligge ekstra stof på rullen, så det fint dækker røret. Pas på – et rullegardin må aldrig rulles helt ud

Sådan skal du måle op, hvis rullegardinen skal monteres uden på karmen. Denne oppmåling er veiledende, da vi anbefaler at stofbredden dækker hele vindueskarmen og det færdige breddemål er tilstrækkeligt til at beslagene kan monteres uden for vinduesåbningen. Ønsker du at stoffet skal være bredere end vores anbefaling, skal de 6 cm i tillæg øges til det ønskede:

 1. Du måler bredden på vinduet to steder og tager det største af disse to mål, ligger 6 cm i tillg til dette og hermed har du breddemålet. Ønsker du at stoffet skal dække mere, øges tillægget fra 6 cm til x cm så stoffet dækker vinduesånbningen.

 2. Du måler høyden på vinduet to steder og vælger det største af disse mål. Hermed har du høyden. Vi sørger for at ligge ekstra stof på rullen, så det fint dækker røret. Pas på – et rullegardin må aldrig rulles helt ud

4. Montering

- Skruetrekker
- Målebånd
- Evt. boremaskin

1.21 Rullegardin med fjertrekk1.22 Rullegardin med kedjetrekk
1.24 Rullegardin type 3/3B1.25 Rullegardin type 4/4B
1.26 Rullegardin type 5/5B1.27 Rullegardin LUX
1.29, 1.30, 1.31 Rullegardin til takvinduer1.51 Rullegardin med fjertrekk
1.52 Rullegardin med frontprofil1.53 Rullegardin med kedje eller snor
 1.54 Rullegardin i kassette 1.55 Rullegardin med motor

Opstramning/udskiftning af fjer


Tilslutning af motor


Justering af rullegardin


Rullegardin vil ikke rulle op


Cookies policy